Tänä kesänä meillä on ollut ilo työskennellä yhdessä ammattiharjoitteluaan suorittavan harjoittelijan kanssa! Tieto- ja viestintätekniikan opintojaan suorittava Janina on ollut hieno lisä vahvuuteemme ja olemme päässeet asioihin kiinni aivan oikeiden projektien kautta. Janinan oma innostus mm. tietokantoihin on sopinut täydellisesti meidän toimintaamme.

Harjoittelu on ylittänyt jo puolenvälin rajapyykin ja toiveena harjoittelulle oli myös ohjelmointia, joten tekemistä riittää vielä loppuajallekin.

Janinan ajatuksia harjoittelusta:

—-

’’Aloitin työharjoitteluni M-Solutionsilla 3.5.2021. Olin juuri suorittanut toisen vuoden opinnot ja ottanut riskin hakemalla vain yhteen työharjoittelupaikkaan. Koronan tulo sekoitti pakkaa niin, ettei työharjoittelu paikan saaminen ollut monellekaan itsestäänselvyys.

Ensimmäinen työharjoittelupäivä jännitti ja mielessäni oli paljon kysymyksiä, kuten odotetaanko minulta enemmän kuin osaisin tai onko minulle tilaa pienessä työyhteisössä. Nämä kysymykset kumottiinkin jo pian harjoittelun alkamisesta – minut otettiin avoimin mielin vastaan ja löysin nopeasti oman paikkani työyhteisöstä!

Kahdenkymmenen opintopisteen työharjoitteluni on vasta puolessa välissä ja olen jo päässyt tekemään niin ohjelmistotestausta kuin suunnittelemaan ja kokeilemaan erilaisia toteutuksia tiedonhallintaan yrityksen tiedonhallintajärjestelmä M-IDIS:ssä. Loppuharjoittelulle on tiedossa myös työharjoittelu tehtäviä ohjelmoinnin parissa, mitä odotankin innolla.

Harjoittelun päätavoitteitani oli tutustua yritykseen, oman alan työtehtäviin ja toimintamalleihin sekä soveltaa opinnoista tullutta tietoa työelämässä. Itselleni kaikkein tärkeimpänä saavutuksena pidän sitä, että itsevarmuuteni ICT-alalle on kasvanut. Olen myös varmistunut harjoitteluni aikana siitä, että olen löytänyt erittäin monipuolisen ja mielenkiintoisen alan opiskeltavaksi!’’

—–

Harjoittelu on tuonut meille mukavan tuulahduksen tulevista osaajista ja toivotammekin Janinan tervetulleeksi IT maailmaan sekä onnea loppuopintoihin.